Interjú Angela Elmigerrel, a HEKS közép-kelet európai koordinátorával (Duna TV Református Magazin)A beszélgetés a Duna TV 2020.03.01-i Református Magazinjában hangzott el, melyben Angela Elmiger a HEKS (Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete) a Magyarországi Református Egyház Országos Cigánymisszióján keresztüli munkájába enged betekintést.

A videó a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tulajdona, közlésével az Országos Református Cigánymisszió semmilyen anyagi előnyben nem részesül.

Bemutatkozik az Országos Református Cigánymisszió - Duna TV Református magazin (2020.02.02.)A riportban bemutatkozik az Országos Református Cigánymisszió szolgálata, melyben megszólal Dani Eszter missziói irodavezető, Tóth Anita országos cigánymissziós referens, Naszádi Kriszta HEKS-MRE gyülekezeti programkoordinátor, Ablonczy Dániel HEKS-MRE inkluzív iskolaprogram-koordinátor. A videó teljes egészében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap tulajdonát képezi.

Wágner Levente és Molnár Dániel kisfilmje a büssüi református cigánymissziórólBüssü egykor módos falu volt, amelynek elhagyatott házaiba romákat telepítettek a 70-es években. Most 37 roma gyerek jár az oviba, akik mind református hittanosok, az általános iskolásoknak pedig tanodai foglalkozásokat szervez a református lelkész. Rendezte: Wágner Levente Vágta és fényképezte: Molnár Dániel

Bárdos Péterné és Gondi Ferencné bizonyságtétele az Országos Cigánymissziós KonferenciánA Kecskeméti Hajnalcsillag Tanoda munkatársainak bizonyságtétele Dani Eszter zsinati missziói irodavezető igehirdetésének keretében hangzott el a konferencia második napján. Az igehirdetés teljes egészében ide kattintva érhető el: https://www.youtube.com/watch?v=B_SfGCtpjzE

Véméndi Tanoda | Aranyhíd 2019A Véméndi Tanoda tanulói a következő verseket adták elő az első Aranyhíd - Cigány vers-és prózamondó versenyen: Pató Selam: Ige-létünk és Hosszú fejkendője volt, Sárközi Zoltán: Változások, Szécsi Magda: A vándor dala és Hazám, Kondákor Gyöngyi: Falusi öregek, Rigó József: Füstösök, Bari Károly: Szívpiros vers és Horváth Rajmond: Kígyóballada. A tanulók arany minősítést kaptak előadásukért.

Még több videó a véméndi tanodásokról: youtube.com/channel/UC3msjQ8BLx6iEMYoRxLtTeA/videos?view=0&sort=p&flow=grid

Kecskeméti Hajnalcsillag Tanoda | Aranyhíd 2019Your Subtitle HereA Kecskeméti Hajnalcsillag Tanoda A kis kígyó ajándéka cigány népmesét adta elő Babindák István: Légy erős című versével felvezetve az első Aranyhíd - Cigány vers- és prózamondó versenyen. A tanulók a Legjobb csapatmunka különdíját kapták előadásukért.

Cigány himnusz | Kisszekeresi Tanoda és Véméndi Tanoda | Aranyhíd 2019A Kisszekeresi Tanoda (Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) és a Véméndi Tanoda (Baranya megye) tanuló adják elő a Cigány himnuszt a Magyarországi Református Egyház első, Aranyhíd cigány vers- és prózamondó versenyén.